ОСОБЛИВОСТІ ГЕОХІМІЇ АЛЮМІНІЮ У НАФТАХ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ РОДОВИЩ ДНІПРОВСЬКО-ДОНЕЦЬКОЇ ЗАПАДИНИ ЗА ЙОГО ВМІСТОМ - Ішков, В. В.; Козій, Є. С.; Козар, М. А. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
Розроблено природну класифікацію родовищ Дніпровсько-Донецької западини за вмістом алюмінію у нафтах та встановлено його зв’язок з концентрацією окремих елементів-домішок, основних складових нафти та основних геолого-технологічних показників родовищ Дніпровсько-Донецької западини. Виконано інтерпретацію у генетичних поняттях результатів кореляційного та кластерного аналізів, яка дозволила встановити перелік родовищ сформованих нафтою абіогенного походження.