СУЧАСНИЙ СТАН ГЕОДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ОДЕСЬКОМУ РЕГІОНІ НА ЗАСАДАХ НОВОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО УСТРОЮ - Буяновська, Л. Ю.; Григорьєв , О. В.; Яворська, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
У статті розглянуто питання сучасного стану геодемографічних процесів в Одеському регіоні на засадах нового адміністративного устрою. Для досягнення вказаної мети були проведені дослідження, в результаті яких встановлено, що головними чинниками, які впливають на геодемографічні процеси в регіоні є депопуляція, яка частково компенсується позитивною міграцією. Це указує на необхідність перегляду демографічної політики в регіоні в рамках проведення реформи децентралізації.