ДЕЯКІ АСПЕКТИ НОВІТНЬОГО ПІДТОПЛЕННЯ НА ХЕРСОНЩИНІ - Молікевич , Р. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2023)
В статті розглянуто питання підтоплення населених пунктів у Херсонській області. Наведено дані щодо випадків підтоплення за останні 5 років. Проаналізовано роль гідрогеологічних умов території, режиму опадів, коливання рівня Каховського водосховища та взаємозв’язок з ґрунтовими водами. Наведено перелік заходів щодо попередження та подолання процесів підтоплення ґрунтовими та затоплення поверхневими водами.