НАПРЯМИ АКТИВІЗАЦІЇ РОЗВИТКУ ЕКОТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Tranchenko, L. V.; Yavorska, V. V.; Kolomiyets, K. I. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2020)
У даному досліджені піднімаються питання, пов’язані з сучасним станом екотуризму та перспектив його розвитку в нашій країні. Україна за оцінками Всесвітньої туристської організації має великий потенціал для розвитку екотуризму та можливість опинитися в списку лідируючих країн у цьому напряму. Однак існує ряд обмежень і проблем, які перешкоджають більш активному розвитку екотуризму в України. Метою статті є дослідити причини недостатнього розвитку екотуризму в Україні та обґрунтувати напрями його активізації в країні. Відмічено, що в Україні, на відміну від ряду зарубіжних країн, де існують більш точні методи підрахунку туристського потоку, дуже складно оцінити реальний потік відвідувачів національних парків, через відсутність однозначних методів обліку відвідувачів. Для популяризації екологічного туризму адміністрації національних природних парків рекомендовано презентувати парки на міжнародних туристичних виставках, активніше співрацювати з туроператорами та турагентами, розвивати інфраструктуру парку та рекреаційну діяльність в його межах, пропонуючи туристам нові маршрути.