ПРО ВИКОРИСТАННЯ ВІЛЬНО ПОШИРЮВАНИХ ГЛОБАЛЬНИХ ЦИФРОВИХ МОДЕЛЕЙ РЕЛЬЄФУ ВИСОКОЇ ПРОСТОРОВОЇ РОЗДІЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ДЛЯ РОЗРАХУНКІВ ВОДНОЇ ЕРОЗІЇ ГРУНТУ - Світличний, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2020)
Виконано оцінку точності відображення рельєфу вільно поширюваними глобальними цифровими моделями рельєфу високої просторової роздільної здатності SRTM, ASTER GDEM і AW3D30 і можливості їх використання для просторово-розподілених розрахунків водної ерозії грунтів. Оцінка точності цифрових моделей рельєфу виконана для тестової ділянки площею близько 340 км2, розташованої на півночі Одеської області на південних відрогах Подільської височини. Як еталон використана цифрова модель рельєфу, побудована на основі оцифровки великомасштабної топографічної карти і подальшої просторової інтерполяції результатів методом звичайного точкового кригінга.