ЯКІВ ВОЛОДИМИРОВИЧ САМОЙЛОВ — ВИДАТНИЙ ГЕОЛОГ - Школьник, Е. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
У даній статті аналізується видатна наукова діяльність випускника Імператорського Новоросійського університету (Одеса), професора Московського державного університету та Тимірязєвської сільськогосподарської академії Самойлова Якова Володимировича. Він став видатним мінералогом, біогеохіміком, першим дослідником агрономічних руд.