РЕЖИМ ҐРУНТОВИХ ВОД У МЕЖАХ БУЗЬКО-КУЯЛЬНИЦЬКОГО ГІДРОГЕОЛОГІЧНОГО РАЙОНУ (ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ) ЯК ФАКТОР ПРОЦЕСУ ПІДТОПЛЕННЯ - Коніков, Є. Г.; Дупан, В. В.; Педан, Г. С.; Тюреміна, В. Г.; Чубенко, М. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Представлені результати дослідження процесу формування режиму грунтових вод на підставі аналізу даних моніторингу за підземними водами, який здійснює державне підприємство «ПричорноморДРГП». На прикладі Бузько-Куяльницького гідрогеологічного району за допомогою методів математичної статистики (крос-кореляційний, регресійний та спектральний аналізи) встановлено закономірності та особливості формування режиму підземних вод під впливом природних (кліматичних) та техногенних факторів.