ТЕМПЕРАТУРА ПОВІТРЯ ТА МОРСЬКОЇ ВОДИ ЗИМОВОГО СЕЗОНУ 2009–2010 РОКІВ БІЛЯ ПІВНІЧНОГО БЕРЕГА ЧОРНОГО МОРЯ - Подуст, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Кожного дня в грудні 2009 р., в січні та лютому 2010 р. синхронно вимірювалися температури повітря та морської води на глибині 1 м. Пересічна температура становила в грудні +1,5°С, в січні –2,82°С, в лютому –0,3°С. Температура морської води на глибині 1 м дорівнювала в грудні 7,8°С, в січні 5,2°С, в лютому 3,8°С. У порівнянні із періодом 1870–2006 рр. у термін наших спостережень взимку зафіксована підвищена температура повітря на 0,1°С в грудні, на 0,8°С в лютому, але в січні вона була нижчою на 1°С. Всі ці зміни зумовлені сучасним потеплінням клімату в українському Причорномор’ї.