СТРУКТУРИЗАЦІЯ (РОЗГАЛУЖЕННЯ) БЕРЕГОЗНАВСТВА - Шуйський, Ю. Д.; Стоян, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2010)
Матеріали з історії берегознавства розглянуті з метою виявлення структуризації цієї науки. Берегознавство є однією з географічних наук. Поточного часу вона опинилася більш удосконаленою та адаптованою в систему географічних наук. Важливим покажчиком такої адаптації та удосконалення є структуризація. Визначена низка структурних підрозділів науки: гідродинаміка берегової зони, літодинаміка берегової зони, морфодинаміка берегової зони, нехвильовий фактор берегової зони, антропогенний фактор берегової зони.