ПРО ПРИЧИНИ НЕПРИЄМНОГО ЗАПАХУ ПОВІТРЯ В ОДЕСІ - Чуйко, О. Е.; Штенгелов, Є. С. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2013)
Приведені дані про появлення в Одесі газів, які не мають кисню. Проаналізований фактичний матеріал показувати, що ці гази мають глибинний генезис і час від часу викидаються на земну поверхню тектонічними розломами. Газові викиди у Одесі в 2008/2012 рр. зіставлені з планетарної трагедією 1335/1352 рр. Зроблений висновок про необхідність широкого і уважного вивчення розглянутого процесу.