РЕЦЕНЗІЯ НА КНИГУ «МІНЕРАЛОГІЧНА СПАДЩИНА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА ВЕРНАДСЬКОГО» (Київ: Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М. П. Семененка НАН України, 2012. – 832 с.). - Чепіжко, О. В.; Кадурін, В. М.; Шатохіна, Л. М. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2013)
Книга О. М. Пономаренка, В. І. Павлишина, Г. О. Кульчицької представляє собою підсумок глибокого науково-історичного дослідження процесу діяльності В. І. Вернадського як мінералога. Він був академіком АН України та її засновником. Видання представляє інтерес для наукових співробітників, фахівців державних органів влади та місцевого самоврядування, викладачів, аспірантів та студентів закладів вищої освіти. Усе життя В. І. Вернадського – це науковий подвиг. Це приклад для наукової геологічної молоді. Тому видання «Мінералогічна спадщина В. І. Вернадського» розглядається як данина глибокої поваги видатному вченому від сучасників, від незалежної України.