ЕТНОГЕОГРАФІЧНІ СИСТЕМИ БОЛГАРІЇ: ЗАГАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ - Тодоров, В. І. (Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 2021)
В статті розглянуто особливості формування етногеографічних систем Болгарії. Проаналізована еволюція адміністративно-територіального устрою в контексті формування та розвитку реально сформованих в результаті історико-географічного процесу територіальних утворень. Автором проаналізовано нормативно-правове забезпечення розвитку сучасних територіальних громад, визначено їх просторову конфігурацію, виділені рівні територіальної організації ЕГС Болгарії.