РЕКРЕАЦІЙНО-ТУРИСТИЧНІ ТА КРАЄЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ КАФЕДРИ ГЕОГРАФІЇ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • А. Е. Молодецький Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • Т. Д. Борисевич Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • М. Л. Орлова Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • Л. Д. Васильєва Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2303-9914.2010.5.197580

Ключові слова:

рекреаційно-туристичні дослідження, географічне краєзнавство, Українське Причорномор’я, туристичні ресурси, географічне країнознавство.

Анотація

Спеціалізацією кафедри географії України є випуск фахівців з географічного краєзнавства і туризму. Тому дослідження співробітників кафедри зосереджені в першу чергу на цій тематиці. За останні роки можна підвести певні підсумки таких досліджень. Саме таку мету переслідує дана стаття, а саме — визначити провідні досягнення в напрямах рекреаційнотуристичних та краєзнавчих набутків фахівців кафедри. За 13 років роботи кафедри були напрацьовані важливі напрями цих досліджень: ідентифікація, оцінка та популяризація певних рекреаційних і туристичних ресурсів північного Причорномор’я; аналіз їх атрактивності для тих чи їнших типів рекреаційно-туристичних занять, характеристика можливостей залучення певних ресурсів для вітчизняного та іноземного туризму, створення нових маршрутів тощо. Розглянуті також краєзнавчі напрями географічних досліджень, які здійснюються з пріоритетом екологізації та раціоналізації природоохоронної діяльності на місцевому та регіональному рівнях для збереження пам’яток природи, історії та культури для нащадків.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-03-02

Як цитувати

Молодецький, А. Е., Борисевич, Т. Д., Орлова, М. Л., & Васильєва, Л. Д. (2010). РЕКРЕАЦІЙНО-ТУРИСТИЧНІ ТА КРАЄЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ КАФЕДРИ ГЕОГРАФІЇ УКРАЇНИ. Вісник Одеського національного університету. Географічні та геологічні науки, 15(5), 124–132. https://doi.org/10.18524/2303-9914.2010.5.197580

Номер

Розділ

СТАТТІ